” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice.”
Žlahtna izabela je kremni med z dodanim liofiliziranim grozdjem izabela, ki te s svojim okusom popolnoma očara. Posebnost izdelka je ta, da je na svetu edinstven in unikaten ter vrhunske kakovosti, saj grozdje z liofilizacijo ohrani skoraj 95% arom, barve in vitaminov in je v kombinaciji s kremnim medom res prava kulinarična poslastica. Tehnološki proces priprave izdelka je zelo zahteven. Že sama priprava grozdja na liofilizacijo je dolgotrajna, saj je potrebno najprej ročno obrati, zbirati in pregledati vsako jagodo posebej. Prav tako mešanje v mešalcu majhne mase kremnega medu poteka kar nekaj dni, zato ima izdelek še posebno vrednost.
Zgodba: Inspiracija za izdelek izhaja iz spomina na babico Marico in njeno dišečo domačo trto Izabele, ki se jo vsi spominjamo iz časov, ko so ob vsaki kmečki hiši v jesenskem času obirali to temno slastno lepotico. Grozdje izabela je stara trta samorodnica, ki je v slovenjebistriškem okolišu prisotna že od nekdaj. Je čvrsta, odporna, aromatična in omamnega okusa. Nostalgija in dišeč spomin je tisto, kar da izdelku posebno sporočilno vrednost.
Izdelek je sezonski – omejena serija / LIMITED EDITION in je lahko čudovito slovensko darilo oz. turistični spominek.
NAGRADE, PRIZNANJA:
- Zlato priznanje za kulinarični in gastronomski spominek Slovenije 2019
- Noble Isabella, izbrana izmed TOP 10 spominkov Evrope – European food gift challenge 2020 , prejela CERTIFIKAT IGCAT ( Slovenia European Region of gastronomy 2021 )
- Naj spominek Slovenske Bistrice 2019, projekt Inspiracija, Interreg Slovenija-Hrvaška, Ric Slovenska Bistrica
- Certifikat Naše Najboljše – Visit Maribor
Predlog za serviranje: Kremni med Žlahtna izabela je odličen dodatek h kulinaričnim jedem, še posebej mlečnim izdelkom kot je albuminska skuta, kozji sir ali jogurt, lahko pa se jo uporablja kot omaka pri mesnih jedeh ali domačih štrukljih.
Slovensko, domače, ročno izdelano, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom.