Žlahtna izabela, kremni med

Žlahtna izabela je edinstven kremni med z dodanim liofiliziranim grozdjem izabela, ki te s svojim okusom popolnoma očara. Žlahtna izabela je odličen dodatek k jedem, še posebej mlečnim izdelkom kot je albuminska skuta, kozji sir ali jogurt, lahko pa se jo uporablja kot omaka pri mesnih jedeh ali domačih štrukljih.

16,90 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUIZAB Kategorije, ,
Zapri
Opis

Žlahtna izabela je edinstven kremni med z dodanim liofiliziranim grozdjem izabela, ki te s svojim okusom popolnoma očara. Posebnost izdelka je ta, da je na svetu edinstven in unikaten ter vrhunske kakovosti, saj grozdje z liofilizacijo ohrani skoraj 95% arom, barve in vitaminov in je v kombinaciji s kremnim medom res prava kulinarična poslastica. Tehnološki proces priprave izdelka je zelo zahteven. Že sama priprava grozdja na liofilizacijo je dolgotrajna, saj je potrebno najprej ročno obrati, zbirati in pregledati vsako jagodo posebej. Prav tako mešanje v mešalcu majhne mase kremnega medu poteka kar nekaj dni, zato ima izdelek še posebno vrednost.

Kremni med Žlahtna izabela je odličen dodatek h kulinaričnim jedem, še posebej mlečnim izdelkom kot je albuminska skuta, kozji sir ali jogurt, lahko pa se jo uporablja kot omaka pri mesnih jedeh ali domačih štrukljih.

Inspiracija za izdelek izhaja iz spomina na babico Marico in njeno dišečo domačo trto Izabele, ki se jo vsi spominjamo iz časov, ko so ob vsaki kmečki hiši v jesenskem času obirali to temno slastno lepotico. Grozdje izabela je stara trta samorodnica, ki je v slovenjebistriškem okolišu prisotna že od nekdaj. Je čvrsta, odporna, aromatična in omamnega okusa. Nostalgija in dišeč spomin je tisto, kar da izdelku posebno sporočilno vrednost, saj babica Marica ostaja za vedno z nami.

Izdelek je sezonski – omejena serija / LIMITED EDITION

NAGRADE, PRIZNANJA:

  • Zlato priznanje za kulinarični in gastronomski spominek Slovenije 2019
  • Noble Isabella, izbrana izmed TOP 10 spominkov Evrope – European food gift challenge 2020 , CERTIFIKAT IGCAT ( Slovenia European Region of gastronomy 2021 )
  • Naj spominek Slovenske Bistrice 2019, projekt Inspiracija, Interreg Slovenija-Hrvaška, Ric Slovenska Bistrica
  • Certifikat Naše Najboljše – Visit Maribor
Zapri
Dodatne informacije
Teža Ni na voljo
Zapri
Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Žlahtna izabela, kremni med”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prekliči