Veliki paket “Cvetlični med in čaj”

Veliki paket “Cvetlični med in čaj “ je komplet izdelkov, ki bo prišel prav v hladnih zimskih dneh za krepitev imunskega sistema, pri prehladnih obolenjih in povišani temperaturi. Sestavljata ga Mr.Bee Cvetlični med “Šepet cvetlic za romantike” 900g ter zeliščni čaj Infinitea 60g. Paket je lahko odlična ideja za darilo!

DIMENZIJA EMBALAŽE:
200 X 180 X 110

Medeni paket je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

20,70 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
Zapri
Opis
” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice.”

Veliki paket “Cvetlični med in čaj “ je komplet izdelkov, ki bo prišel prav v hladnih zimskih dneh za krepitev imunskega sistema, pri prehladnih obolenjih in povišani temperaturi. Sestavljata ga Mr.Bee Cvetlični med “Šepet cvetlic za romantike” 900g ter zeliščni čaj Infinitea 60g. Paket je lahko odlična ideja za darilo!

DIMENZIJA EMBALAŽE:
200 X 180 X 110

CVETLIČNI MED 900g – Šepet cvetlic za romantike

Cvetlični med: Čebele nabirajo nektar na spomladanskih cvetlicah, predvsem na regratu, divji češnji in javorju. Slednji ob ugodnem spomladanskem vremenu dajejo obilno bero medu.

Barva: Barva cvetličnega medu je lahko zelo različna, od slamnato rumene do rjave. Odvisna je od vrste rastlin in deleža medu iz mane. Cvetlični med je po večini moten, le redkokdaj bister in hitro kristalizira. Barva kristaliziranega medu je svetlejša od ne kristaliziranega, lahko je od svetlo rumene do svetlo rjave

Vonj: Cvetlični med je lahko zelo prijetnega vonja: po sadju, kuhanem sadju ali kompotu, po travniških cveticah, alpskih cveticah, travniku ali vosku. Vonj cvetličnega medu je lahko včasih tudi rezek ali ima vonj po lesu in smoli ( odvisno od deleža mane). Intenzivnost vonja je srednja do močna.

Okus in aroma: Obstojnost cvetličnega medu je srednja do dolgotrajna, s pekočim okusom po sladkem. Včasih je tudi osvežilen. Zaznavna je aroma po cveticah ( vijolice, travniške cvetice, zelišča, detelja ), svežem sadju ( jabolka, hruške, breskve, muškatno grozdje, suhe slive, fige), po kompotu ali kuhanem sadju, po karamelnih ali mlečnih bonbonih, po rjavem sladkorju, karameli in melasi, po zelenem ( sveža trava, zmečkano zeleno listje). Včasih je zaznavna aroma medu iz mane, po smoli in lubju.

Uporaba: Krepi srce in ožilje ter pospešuje celjenje ran. Uporabljamo ga tudi za okrepitev organizma in imunskega sistema, pri prehladnih obolenjih in povišani temperaturi. Je tudi znano naravno zdravilo proti alergijam ( posebno proti senenemu nahodu).

Predlog za serviranje: Cvetlični med je primeren kot namaz na kruhu, za pripravo mesnih jedi in solat, omak, napitkov, največkrat pa si ga privoščimo za slajenje čaja ali kave.

Vsebina: 900g pakiranje

Poreklo: Slovenija

…………………

 

IMUNO ČAJ 60g

Sestavine: Koščki kandiranega ingverja, listi verbena, zelena meta, aronija, koščki jabolka, ingver, goji jagode,cvetni listi vrtnice, cvetovi sleza, aroma.
Ingver: Ingver razstruplja in krepi naš imunski sistem. Kot ognjeni vrtinec divja ingver skozi telo in dušo, odnaša iz telesa strupe in krepi naš obrambni mehanizem in odpornost telesa. Je močan antioksidant, njegovo delovanje je antiseptično, protivnetno, protivirusno in antibakterijsko.
Goji jagode: Goji jagode veljajo za enega od sadežev, ki ima največ antioksidantov. Med drugim krepijo imunski sistem, odpravljajo glavobole in holesterol in pomagajo pri stresu.
Aronija: Aronija vsebuje največ antioksidantov med vsemi vrstami jagodičja in ostalimi vrstami sadja. V plodovih aronije je veliko vitamina A, C, E, več vrst vitamina B ter zelo redek vitamin P, ki spodbuja delovanje in absorbcijo vitamina C. Je tudi prava zakladnica makro in mikro elementov, vsebuje železo, betakaroten, kalij, kalcij, mangan, jod, fosfor, bor in molibden.
Uporaba: Čaj prelijte z vročo vodo, ter pustite 8-12 min, odvisno kako intenziven okus želite. Precedite, uporabite čajno cedilo ali vrč za čaj.
Vsebina: 60g pakiranje
Ohladite: Sladkajte z medom ter ohladite.
Poreklo: Nemčija ( EU )
Skladiščenje: Hraniti v suhem prostoru.