Veliki paket “Kostanj,lešnik in liker”

Veliki paket “Kostanj, lešnik in liker” je premium paket z nagrajenimi izdelki kot sta Slastni lešnik 250g – kremni med s praženimi lešniki in Medeni liker 350ml, vrhunska medena pijača ki te popolnoma očara. V paketu se skriva še Kostanjev med 900g, ki poskrbi za boljšo odpornost in je nepogrešljiva sestavina pri peki prazničnih medenjakov.

Paket vsebuje:

  • kremni med Slastni lešnik 250g
  • Medeni liker 350ml
  • Kostanjev med 900g
DIMENZIJA EMBALAŽE:
350 X 170 X 87

Medeni paket je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

 

52,70 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUMEDDOREH-1-1 Kategorije, ,
Zapri
Opis
“Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice.”

 

SLASTNI LEŠNIK 250g

Slastni lešnik je 100% naravni kremni med, narejen iz slovenskih praženih lešnikov brez dodanega sladkorja in arom. Osnova za kremni med je Mr. Bee-jev nesegret cvetlični med, ki je v fazi kristalizacije in katerega Mr.Bee meša v mešalcu nekaj dni, dokler ne dobi kremaste strukture h kateri doda omamno dišečo pasto iz domačih lešnikov. Slastni lešnik se odlično poda k mleku, kot zdrav namaz na kruhu brez sladkorja, k vafljem, palačinkam, sladoledu, sladicam ali pa si ga privoščimo kar tako na žlico. Tej enkratni medeni poslastici se ne bodo mogli upreti še tako zahtevni sladokusci.

Predlog za serviranje: Slastni lešnik se odlično poda k mleku, kot zdrav namaz na kruhu brez sladkorja, k vafljem, palačinkam, sladoledu, sladicam ali pa si ga privoščimo kar tako na žlico

Slovensko, domače, ročno izdelano, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom.

Vsebina: 250g pakiranje
Sestavine: cvetlični med, praženi slovenski lešniki 30%
Alergeni: /
Poreklo: Slovenija
Skladiščenje: Hraniti v temnem in hladnem prostoru.

…….

KOSTANJEV MED 900g – Kostanjeva pripoved za zaljubljene

Kostanjev med: Kostanjev med pridelajo čebele z nabiranjem cvetnega prahu in medičine na cvetovih kostanja.

Barva: Barva kostanjevega medu je lahko temno rjave ali jantarne barve, z rdečim odtenkom in je po barvi precej podoben smrekovemu medu. Kostanjev med je vedno bister in ponavadi ne kristalizira. Motnost je znak navzočnosti drugih vrste nektarja ali mane. Kristalizacija je počasna (kristali so grobi) in je odvisna od vsebnosti nektarja cvetličnega medu ali mane.

Vonj: Za kostanjev med je značilen grenek, trpek, oster vonj po kostanjevem cvetju, mokrem kartonu ali zmečkanem orehovem listju, ki je lahko odbijajoč. Intenzivnost vonja je močna.

Okus in aroma: Kostanjev med vsebuje veliko cvetnega prahu, zato je zanj značilen dolgotrajno obstojen okus, zlasti po grenkem. Lahko ima tudi blag okus po kovini. Zaznavna je ostra, trpka aroma, po zažganem sladkorju, sladkornem siropu, po dimu, zeliščih in pelinu. Intenzivnost arome je močna do zelo močna.

Uporaba: Med vsemi medovi vsebuje največ vodikovega peroksida, kar mu daje bakteriostatično in bakteriocidno lasnost, zato ga največ uporabljamo pri bronhitisu, astmi in drugih dihalnih boleznih, v kozmetiki ter pri celjenju ran. Ugodno deluje na prebavila, krvni obtok, jetra, prebavila, pri kroničnih vnetjih želodca ter blaži težave z nespečnostjo. Zaradi večjega deleža fruktoze kot glukoze, ga lahko pod zdravniškim nadzorom uporabljajo lažji sladkorni bolniki.

Predlog za serviranje: Kostanjev med je nepogrešljiva sestavina pri peki peciva, potic in medenjakov.
Vsebina: 900g pakiranje
Poreklo: Slovenija

………………..

MEDENI LIKER 350 ml

Mr.Bee medeni liker je vrhunska pijača iz domačega medu in sadnega žganja, ki je narejen po tradicionalnem receptu dedka Franca in kjer Mr.Bee pri postopku izdelave uporabi same najboljše sestavine. Medenemu likerju dajejo posebno aromo propolis, kostanjev med in voščeni poklopci iz čebeljega voska, ki se v žganju namakajo skoraj leto dni v posebnih sodih, liker pa s tem postopkom dobi čudovit okus, ki očara prav vsakogar.

Predlog za serviranje:  Medeni liker je alkoholna pijača ki se pije kot aperitiv, poleg izjemnega okusa pa poskrbi še za nekaj zdravilnih učinkov. Še posebno se prileže v zimskih dneh saj nas ogreje, v poletnih mesecih pa si lahko iz njega naredimo osvežilni medeni koktajl v kombinaciji z ginom ter citrusi.

Vsebina: 350 ml pakiranje
Sestavine: žganje, med, propolis
Alergeni: /
Poreklo: Slovenija
Skladiščenje: V hladnem in temnem prostoru.
Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

380g