Kostanjev med “Kostanjeva pripoved za zaljubljene”

Kostanjev med ali “Kostanjeva pripoved za zaljubljene” je čisto naravni produkt dela Mr.Bee-jevih pridnih čebel, ki ga pridelajo z nabiranjem medičine na cvetovih kostanja. Lahko mu rečemo kar “kralj med medovi” saj ima izjemno antiseptično in antibakterijsko delovanje in je med na katerega so zaradi zdravilnih učinkovin prisegale že naše babice. Je izredno bogat, ima izrazito močan, aromatičen in grenak okus in hkrati nepogrešljiva sestavina pri peki medenjakov.

Med je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

 

3,80 16,40 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUMEDKOST Kategoriji,
Zapri
Opis

” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice. “

 

Kostanjev med: Kostanjev med pridelajo čebele z nabiranjem cvetnega prahu in medičine na cvetovih kostanja.

Barva: Barva kostanjevega medu je lahko temno rjave ali jantarne barve, z rdečim odtenkom in je po barvi precej podoben smrekovemu medu. Kostanjev med je vedno bister in ponavadi ne kristalizira. Motnost je znak navzočnosti drugih vrste nektarja ali mane. Kristalizacija je počasna (kristali so grobi) in je odvisna od vsebnosti nektarja cvetličnega medu ali mane.

Vonj: Za kostanjev med je značilen grenek, trpek, oster vonj po kostanjevem cvetju, mokrem kartonu ali zmečkanem orehovem listju, ki je lahko odbijajoč. Intenzivnost vonja je močna.

Okus in aroma: Kostanjev med vsebuje veliko cvetnega prahu, zato je zanj značilen dolgotrajno obstojen okus, zlasti po grenkem. Lahko ima tudi blag okus po kovini. Zaznavna je ostra, trpka aroma, po zažganem sladkorju, sladkornem siropu, po dimu, zeliščih in pelinu. Intenzivnost arome je močna do zelo močna.

Uporaba: Med vsemi medovi vsebuje največ vodikovega peroksida, kar mu daje bakteriostatično in bakteriocidno lasnost, zato ga največ uporabljamo pri bronhitisu, astmi in drugih dihalnih boleznih, v kozmetiki ter pri celjenju ran. Ugodno deluje na prebavila, krvni obtok, jetra, prebavila, pri kroničnih vnetjih želodca ter blaži težave z nespečnostjo. Zaradi večjega deleža fruktoze kot glukoze, ga lahko pod zdravniškim nadzorom uporabljajo lažji sladkorni bolniki.

Predlog za serviranje: Kostanjev med je nepogrešljiva sestavina pri peki peciva, potic in medenjakov.

Vsebina: 900g, 330g, 40g pakiranje

Poreklo: Slovenija

 

Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

40g, 330g, 900g