Gozdni med “Gozdni zaklad za radovedne”

Gozdni med ali “Gozdni zaklad za radovedne” je čisto naravni produkt dela Mr.Bee-jevih pridnih čebel in je maninega izvora. Običajno je mešanica smrekovega, hojevega in kostanjevega medu in ima značilen vonj po smoli in smrekovih vršičkih, je bolj polnega okusa, močnejši, aromatičen in spominja na zeliščne bonbone. Z uživanjem gozdnega medu odlično premagujemo kašelj in težave z dihali.

Med je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

 

3,50 15,80 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUMEDGOZD Kategoriji,
Zapri
Opis

” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice. “

 

Gozdni med: Gozdni med je manin med, ki je pridobljen predvsem iz izločkov insektov na živih delih rastlin ali izločkov živih delov rastlin.Mano ali medeno roso povzročajo kljunate žuželke ( kot npr. listne uši, kaparji,…), ki vsrkavajo rastlinski sok listavcev in iglavcev in ga v obliki kapljice izločijo na zadku. Čebele nabirajo te sladke kapljice in jih med predelavo v med zgoščajo s pospeševanjem izhlapevanja vode.

Barva: Obstaja pestra paleta barv gozdnega medu, od svetlo do temno rjave z rdečim ali zelenim odtenkom. Gozdni med je lahko kristaliziran, kristalizacija je srednja in navadno zajame vso količino. Če je tekoč, je lahko zelo vlečljiv.

Vonj: Vonj gozdnega medu je precej intenziven in različen glede na vrsto mane. Zaznaven je oster vonj po smoli, sirupu smrekovih vršičkov, pa tudi po dimu, mleku v prahu, mlečnih bonbonih, medenjakih, vosku, po humusu in preperelem listju. Intenzivnost vonja je šibka do srednja.

Okus in aroma: Gozdni med je po okusu sladek, poln, prijeten in običajno močan. Zaznavna je močna aroma po smoli, orehih, lešnikih, mleku v prahu, zeliščih, pelinu, melasi, rjavem trsnem sladkorju, zeliščnih bonbonih in suhem sadju.

Uporaba: Ima zdravilne učinke pri vnetjih dihalnih poti in živčni napetosti, krepi odpornost organizma in deluje protivnetno. Priporočajo ga tudi slabokrvnim ljudem.

Predlog za serviranje: Gozdni med uporabljamo pri kuhanju v skutnih jedeh, omakah, polivkah in ga uživamo s črnim kruhom.

Vsebina: 900g, 330g, 40g pakiranje

Poreklo: Slovenija

Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

40g, 330g, 900g