Cvetlični med “Šepet cvetlic za romantike”

Cvetlični med ali “Šepet cvetlic za romantike” je čisto naravni produkt dela Mr.Bee-jevih pridnih čebel. Je najbolj “ta znan” in klasičen okus medu, sladek in nežen ter spominja na bonbone, zato ga obožujejo predvsem otroci.

Med je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

 

3,30 14,50 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUMEDCVET Kategoriji,
Zapri
Opis

” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice. “

 

Cvetlični med: Čebele nabirajo nektar na spomladanskih cvetlicah, predvsem na regratu, divji češnji in javorju. Slednji ob ugodnem spomladanskem vremenu dajejo obilno bero medu.

Barva: Barva cvetličnega medu je lahko zelo različna, od slamnato rumene do rjave. Odvisna je od vrste rastlin in deleža medu iz mane. Cvetlični med je po večini moten, le redkokdaj bister in hitro kristalizira. Barva kristaliziranega medu je svetlejša od ne kristaliziranega, lahko je od svetlo rumene do svetlo rjave

Vonj: Cvetlični med je lahko zelo prijetnega vonja: po sadju, kuhanem sadju ali kompotu, po travniških cveticah, alpskih cveticah, travniku ali vosku. Vonj cvetličnega medu je lahko včasih tudi rezek ali ima vonj po lesu in smoli ( odvisno od deleža mane). Intenzivnost vonja je srednja do močna.

Okus in aroma: Obstojnost cvetličnega medu je srednja do dolgotrajna, s pekočim okusom po sladkem. Včasih je tudi osvežilen. Zaznavna je aroma po cveticah ( vijolice, travniške cvetice, zelišča, detelja ), svežem sadju ( jabolka, hruške, breskve, muškatno grozdje, suhe slive, fige), po kompotu ali kuhanem sadju, po karamelnih ali mlečnih bonbonih, po rjavem sladkorju, karameli in melasi, po zelenem ( sveža trava, zmečkano zeleno listje). Včasih je zaznavna aroma medu iz mane, po smoli in lubju.

Uporaba: Krepi srce in ožilje ter pospešuje celjenje ran. Uporabljamo ga tudi za okrepitev organizma in imunskega sistema, pri prehladnih obolenjih in povišani temperaturi. Je tudi znano naravno zdravilo proti alergijam ( posebno proti senenemu nahodu).

Predlog za serviranje: Cvetlični med je primeren kot namaz na kruhu, za pripravo mesnih jedi in solat, omak, napitkov, največkrat pa si ga privoščimo za slajenje čaja ali kave.

Vsebina: 900g, 330g, 40g pakiranje

Poreklo: Slovenija

 

 

Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

40g, 330g, 900g