Lipov med “Božična lipa za prijatelje”

“Božična lipa za prijatelje” je klasični lipov med v šik praznični preobleki z rdečo pentljico, ki je kot nalašč za pod novoletno smrekico. Je čisto naravni produkt dela Mr.Bee-jevih čebel cvetličnega izvora, izrazite svetlo rumene barve z zelenim odtenkom, svežega okusa s prijetno aromo po lipovem cvetju in mentolu. Omejena zimska praznična izdaja!

Med je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

3,90 10,60 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Opis

” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice. “

 

BOŽIČNA LIPA, lipov med

 Čebele nabirajo nektar na cvetovih lipe.

Barva: Barva lipovega medu je svetlo rumene do svetlo jantarne, slamnate barve, z zelenim odtenkom. Ni nujno vedno bister in po navadi hitro kristalizira. Značilni so veliki, grobi kristali. Kristaliziran med je slonokoščene do mlečno rumene barve.

Vonj: Zaznaven je vonj po lipovem cvetju, svež in nežen vonj, vonj po mentolu, limonini lupini, citronki, lesu ali žaganju. Intenzivnost vonja je srednja do močna.

Okus in aroma: Obstojnost okusa lipovega medu je srednja do dolgotrajna. Zaznaven je srednje do močno svež okus po mentolu, svežih orehih, zeliščih in kuhanem lipovem cvetju. Zaznavna je lahko tudi blaga aroma po cveticah.

Uporaba: Zaradi izrazitega antibakterijskega delovanja je lipov med odlično preventivno sredstvo. Uporablja se pri prehladnih obolenjih in težavah z dihali, kašlju, angini, povišani temperaturi, glavobolu ter izgubi apetita. Priporočajo ga pri boleznih želodca, jeter in ledvic, spodbuja metabolizem in pomirja krče. Ker pospešuje znojenje, ni priporočljiv za srčne bolnike. Lipov med uporabljamo tudi pri kuhanju, lepotnih tretmajih, celjenju ran in hujšanju.

Predlog pri serviranju: Lipov med je primeren kot dodatek v čaju ter ostalih toplih napitkih, v sadnih napitkih – smoothijih ali pa so ga kot sladilo vmešamo v jogurt, skuto in kosmiče.

Vsebina: 420g, 40g pakiranje

Poreklo: Slovenija

Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

40g, 420g