Akacijev med “Opoj akacije za nežne”

Akacijev med ali “Opoj akacije za nežne” je čisto naravni produkt dela Mr.Bee-jevih pridnih čebel. Po je izvoru cvetlični med, katerega čebele pridelajo iz nektarja akacije in je zelo nežnega okusa ter šibkega vonja po akacijevem cvetju in aromi vanilijevih bonbonov. Zaradi sladkosti in lahkotnega okusa mu pravimo celo “damski med”!

Med je pakiran ročno z veliko mero ljubezni in je lahko čudovito darilo za vsakogar.

 

 

3,80 16,40 

Dodaj na seznam želja Adding to wishlist Dodajte na seznam želja
SKUMEDAKAC Kategoriji,
Zapri
Opis

” Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek iz Zgornje Polskave, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni, trajnostni ter inovativni in vsebujejo same lokalne sestavine. Z nakupom izdelka podpreš naše majhno družinsko podjetje, male krilate angelce ter slovenske kmete, ki se trudijo ohraniti naravo in čebelice. “

Akacijev med: Čebele nabirajo nektar v začetku meseca maja na dišečih belih akacijevih cvetovih.

Barva: Akacijev med je zelo tekoč, svetle barve, od skoraj brez barve do slamnato rumene. Ob uporabi deviškega satja iztočimo skoraj brezbarven med. Akacijev med je vedno bister, le redkokdaj je nekoliko opalescenten. Akacijev med ostaja v tekočem stanju in kristalizira izredno počasi.

Vonj: Akacijev med ima značilen je vonj po deviškem satju, svežem vosku, akacijevem cvetju, cvetju sadnih rastlin, svežem sadju ( jabolka ). Lahko zaznamo vonj po kuhani hruški, sveži slami, sveže pokošeni travi in zmečkanem listju. Vonj akacijevega medu je zelo šibek, neizrazit.

Okus in aroma: Po okusu je akacijev med sladek in blage arome. Obstojnost okusa je srednja do dolgotrajna. Zaznavna je aroma po deviškem satju, svežem vosku, akacijevem cvetju; občasno po cvetju sadnih rastlin, cvetlična (vijolice, vrtnice ), hruškah, lahko po vaniliji, smetanovih bonbonih, svežem maslu in sveži slami.

Uporaba: Ureja prebavo, zmanjšuje izločanje želodčne kisline, regulira funkcijo želodca, pomaga pri zaustavljanju krvavitev in se priporoča tudi za pomirjanje v stresnih situacijah, pri nespečnosti ter pri prehladu. Posebno učinkovit je pri majhnih otrocih. Zaradi večjega deleža fruktoze kot glukoze, ga lahko pod zdravniškim nadzorom uporabljajo lažji sladkorni bolniki.

Predlog za serviranje: Akacijev med je idealen kot namaz na belem kruhu, nepogrešljivo sladilo za kavo, čaj ali limonado, kot preliv za sadne bowle, v kombinaciji z jogurtom, skuto in mlečnim izdelki ali kot sladilo za peciva in sladice.

Vsebina: 900g, 330g, 40g pakiranje

Poreklo: Slovenija

 

Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

40g, 330g, 900g